Een ladderlift voor uw bestelwagen is geen zotte investering
Minder risico op valpartijen en belastingletsels aan de rug

12-08-2020

Heel wat werknemers in de bouwsector zijn voor hun job afhankelijk van de ladder op hun bestelwagen. Verschillende keren per dag moet het ding op en af het dak. En dat gaat niet zonder de rug te belasten. Investeren in een ladderlift is dus niet alleen handig maar vooral ook ergonomisch en voor de veiligheid van je werknemer een heel goede beslissing.

“Voor vele activiteiten in de bouwsector is het gebruik van ladders noodzakelijk”, zegt preventiedeskundige Jeroen Van Kerckhoven van IDEWE. “Ze worden gebruikt voor het overbruggen van bepaalde hoogte of voor het uitvoeren van kleine werkzaamheden. Omdat bouwarbeiders en techniekers vaak slechts kortstondig op éénzelfde werf aanwezig zijn of omdat hun ladders een makkelijk doelwit zijn voor dieven, worden ze altijd op en af hun bestelwagen getild. Als u weet dat een driedelige ladder snel 20 kg weegt dan zorgt dat voor een enorme belasting van de onderrug en de schouders. Bovendien moet men om de ladder op het dak te bevestigen vaak op de bumper klimmen, wat het risico op vallen doet toenemen.”

COMFORTABEL, VEILIG EN ERGONOMISCH

“De bestelwagen uitrusten met een ladderlift zorgt ervoor dat de ladder niet tot op het dak moet getild worden. Het systeem maakt gebruik van horizontale rotatie, waardoor de gebruiker makkelijk de ladder van het dak naar beneden kan halen. De ladder wordt aan de zijkant van de bestelwagen aangereikt, waardoor het niet langer nodig is om boven het hoofd kracht uit te oefenen. Daardoor worden onderrug en schouders gespaard. Omdat het systeem bediend wordt met een hendel, is het evenmin nog nodig om op de bestelwagen te klimmen om de ladder te bevestigen of aan te pakken.”

Contacteer onze experten voor meer informatie over ergonomisch werken.

Contacteer IBEVE

Interleuvenlaan 58 - 3001 Heverlee

Tel 016/390490

info@ibeve.be

asbest@ibeve.be

Ondernemingsnummer: 0436 612 044