De trap is goed voor uw brein
Week van de Zorg start met de Trappendag/Dag van het Brein

22-02-2019

De Week van de Zorg staat dit jaar in het teken van het brein. De Romeinen wisten het al dat een gezond lichaam best ondersteund wordt door een gezond brein. Het is dan nog zo gek niet dat beiden gebaat zijn met voldoende gezonde beweging. Om daar meteen werk van te maken, wordt maandag 11 maart uitgeroepen tot Anti-Liftendag/Trappen. Het spreekt voor zich dat het een zeer slimme beslissing is om uw organisatie ook aan te melden.

Bewegen en sporten zijn uiteraard goed voor het lichaam. Maar bij uitbreiding is het ook prima voor het brein. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig in beweging zijn structurele verbeteringen in het brein aanbrengt. Gezond bewegen heeft diverse positieve effecten op het functioneren van onze hersenen, op onze gevoelens, ons psychisch welbevinden en zelfs op ons sociaal functioneren. Daarnaast is elk traptraject een uitgespaard lifttraject. En elk besparing op ons liftgebruik is een uitgespaarde kWh en ecologisch meegenomen. De Anti-Liftendag/Trappendag is een goede aanleiding om dat in de kijker te plaatsen.

Schrijf nu in

Zorg die dag dus voor meer beweging door de lift links te laten liggen en voor verticale bewegingen de trap te nemen. Het draagt bij tot de dagelijkse portie gezonde beweging en zorgt er tegelijk ook voor dat u energie en het milieu spaart. Meld uw organisatie hier aan voor deelname aan de actie.

Om de actie kracht bij te zetten en uw medewerkers en gasten te motiveren stellen we lift- en trapstickers ter beschikking. Geef ons een seintje op energie@idewe.be en de eerste 50 ondernemingen krijgen een promopakket toegestuurd.

Contact

Interleuvenlaan 58 - 3001 Heverlee

Tel 016/390490

info@ibeve.be

Ondernemingsnummer: 0436 612 044