Subsidie voor ecologisch en veilig transport
Uitgaven tot 80% terugbetaald

12-03-2018

De Vlaamse overheid wil ondernemingen die uitgaven doen om hun transport veiliger en ecologischer te maken financieel belonen. De kosten komen voortaan in aanmerking voor een subsidiëring tot 80%.

Vlaamse ondernemingen, die minstens één vrachtwagen met een maximaal toegestaan gewicht van meer dan 3,5 ton de weg op sturen, kunnen voortaan aanspraak maken op een tegemoetkoming voor veiligheid- en ecologiebevorderende maatregelen. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 80% van de aankoopsom met een maximum van 3.000 euro per voertuig.

Welke uitgaven?

Het gaat bijvoorbeeld over de aankoop, leasing of huur van technologieën zoals: lane assistance, alcoholsloten, GSM-blokkering, camera’s, roetfilters en SCR, koelscheidingswanden, geluidsarme vloeren, airco’s, diefstalalarm en milieu- en veiligheidscertificaten. De link naar uitgebreide lijst vindt u hier.

Hoe aanvragen?

Een vrachtwagen kan maar één keer in aanmerking komen voor steun en de subsidie kan maar één keer per kalenderjaar digitaal ingediend worden.  

Het maximum subsidiebedrag per onderneming is 100.000 euro voor drie kalenderjaren 2017, 2018 en 2019 samen. De uitgaven met een contract- of factuurdatum na 1 januari 2017 komen hiervoor in aanmerking.

Zowel de aanvraag als de procedure is eenvoudig en snel en loopt via het Vlaams ondernemersloket via deze website.

Ecologiepremie Plus

Naast de subsidie voor ecologisch en veilig transport is er ook nog een Ecologiepremie Plus te verkrijgen voor vrachtwagens op aardgas (CNG en LNG) of waterstof (met een brandstofcel met cryogene CO2-koeling, inclusief tankinfrastructuur).

Meer steunmaatregelen in het kader van milieu, ecologie en energie kan u vinden op de website van het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen.

Contacteer IBEVE

Interleuvenlaan 58 - 3001 Heverlee

Tel 016/390490

info@ibeve.be

asbest@ibeve.be

Ondernemingsnummer: 0436 612 044