De koudere periode ideaal voor thermografische controle van uw gebouw
Hou uw energieverbruik in de gaten

19-11-2018

Als eigenaar wilt u het energieverbruik en de energiekosten van uw gebouw zo laag mogelijk houden. Aangezien warmte vooral verloren gaat via de bouwschil is infraroodthermografie een zeer efficiënte manier om energetische verliezen vast te stellen. Op voorwaarde dat er tussen de binnen- en de buitentemperatuur een verschil is van 10 graden. De koudere periode is dus het ideale moment om dergelijk onderzoek uit te voeren.

Elk object straalt warmte uit. Met het blote oog valt dat niet te zien maar een infraroodcamera kan die straling omzetten in een kleurenweergave van de temperaturen. Een thermografisch onderzoek kan dus snel duidelijk maken of de buitenste schil van uw bedrijfspand voldoende isoleert. Als dat niet het geval is, zal u meteen kunnen vaststellen waar het probleem schuilt.

Controle energieprestaties

Ook na nieuwbouw- en renovatiewerken is dergelijk thermografisch onderzoek de moeite waard. Als bouwheer hoopt u immers op de energieprestaties waarvoor u betaalde. Slecht geplaatste materialen of materialen die niet voldoen aan de beloftes steken echter vaak stokken in de wielen. Ook hier kan een infraroodonderzoek een oplossing bieden en bijvoorbeeld aan het licht brengen dat het isolerend gas uit uw hoogrendementsglas is gelekt of dat de stroken muurisolatie onvoldoende precies tegen elkaar zijn geplaatst, waardoor er koudebruggen zijn ontstaan. 

Uitgebreid rapport

Groep IDEWE heeft de apparatuur ter beschikking om een thermografische studie uit te voeren. De enige voorwaarde is dat er minstens een temperatuurverschil van 10°C is tussen de binnen- en de buitenomgeving. Het rapport dat u na afloop van ons ontvangt, bevat zowel thermografische beelden als een analyse van deze beelden. We voegen meteen ook een overzicht toe van de mogelijkheden om de energieprestaties te verbeteren.

Contacteer uw regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie.

Download de brochure.

Contacteer IBEVE

Interleuvenlaan 58 - 3001 Heverlee

Tel 016/390490

info@ibeve.be

asbest@ibeve.be

Ondernemingsnummer: 0436 612 044